Tax Rulings Certainty Negotiate Taking advantage of opportunities Future proof Robust

Tax Rulings

Een positief kenmerk van de Nederlandse belastingdienst is dat het mogelijk is om van tevoren afspraken met de belastinginspecteur te maken over de fiscale gevolgen van bepaalde transacties of structuren. Een ruling geeft de onderneming vooraf zekerheid over fiscale zaken. Via deze bindende afspraken met de belastingdienst wordt duidelijk hoe de bestaande fiscale regels worden toegepast in uw specifieke situatie. Hierdoor worden interpretatieverschillen achteraf voorkomen. Rulings zijn mogelijk voor zowel grote internationale bedrijven als voor Nederlandse MKB-ondernemingen.

Voor buitenlandse investeerders en internationaal opererende bedrijven zijn er twee speciale soorten rulings: een Advance Pricing Agreements (APA) en een Advance Tax Rulings (ATR). Een APA geeft zekerheid over de interne verrekenprijzen terwijl een ATR bijvoorbeeld zekerheid geeft over de toepasselijkheid van de deelnemingsvrijstelling.

Fisconti heeft ruime ervaring met het onderhandelen van rulings voor haar klanten. Wij helpen u daarom graag met het aanvragen en onderhandelen van zo’n afspraak met de belastingdienst, zowel als het gaat om een ruling die als APA of ATR wordt aangemerkt als om het aanvragen van zekerheid vooraf in andere gevallen.

Bedrijf

Fisconti Tax Consulting
President Kennedylaan 19
2517 JK Den Haag
+31 (0)70 365 66 17
Nederland

© 2021 Fisconti. Alle rechten voorbehouden