Mergers & acquisitions Value creation Suitable Implementation Unburden

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames is goed fiscaal inzicht van groot belang om het maximale rendement te kunnen behalen en ervoor te zorgen dat fiscale voordelen (bijvoorbeeld fiscale verliezen of reserves) niet verloren gaan. Ook is het van belang dat de kosten van de overname op een fiscaal gunstige manier worden behandeld en de rente op een eventuele financiering later fiscaal aftrekbaar is.

De belastingcomponent vormt bij fusies en overnames altijd een belangrijk aandachtspunt, zowel voor, tijdens als na de transactie. Het is daarom van groot belang om tijdig fiscaal advies in te winnen.

De structuur en de manier waarop de fusie of overname plaatsvindt kan van invloed zijn op de prijsbepaling en dus ook op uw onderhandelingspositie en de financiering. Vooraf dient u een goed inzicht te hebben in de toekomstige gecombineerde onderneming en hoe deze zal gaan functioneren.

Fisconti adviseert ondernemingen in alle stadia van de fusie en overname. Onze advisering omvat bijvoorbeeld de volgende aspecten:

  • het voorbereiden van uw huidige structuur op een (mogelijke) fusie of overname. Is uw huidige structuur hiervoor geschikt of moeten er vooraf wijzigingen plaatsvinden? Wij brengen de mogelijkheden in kaart en helpen u als wijzigingen nodig zijn om de door u gewenste flexibiliteit te realiseren.

  • bepaling van de manieren waarop een voorgestelde fusie of overname fiscaal kan worden vormgegeven. Worden bij de transactie activa en passiva overgedragen of aandelen? Hoe wordt de transactie gefinancierd? Zijn er verschillende landen in het spel? Een fiscaal optimale structurering van een fusie of overname kan u tijdens en na de transactie veel belasting besparen. Samen met ons internationale netwerk zijn wij in staat om u zowel bij Nederlandse als internationale fusies met raad en daad terzijde te staan.

  • nadat de fusie of overname heeft plaatsgevonden adviseren wij u over de beste manier om de bedrijfsactiviteiten te integreren, nationaal en internationaal. Hoe creëert u een fiscaal optimale structuur, zonder belastingheffing bij de implementatie daarvan? Samen met de onderneming brengen wij in kaart welke fiscale kansen zich voordoen als gevolg van de initiatieven om synergiën te realiseren. Wij helpen u om het maximale rendement uit de fusie of overname te halen.

Onze Experts in Fusies & Overnames.

Jan van Tilburg

Guido van Asperen

Het laatste nieuws over Fusies & Overnames

Trade Agreement UK And EU

On 1 January 2021, the United Kingdom has left the EU Single Market and Customs Union, and all EU policies. Although it is goods that a Trade Agreement has been reached, the separation can still be qualified as a ‘Hard Brexit’.

Read More »

Bedrijf

Fisconti Tax Consulting
President Kennedylaan 19
2517 JK Den Haag
+31 (0)70 365 66 17
Nederland

© 2021 Fisconti. Alle rechten voorbehouden